fbpx Stel hier je vraag

Douchetrends

OPTIX 600 Inloop A3Inloopdouche of douchecabine ?

De douchehoek is de laatste jaren getransformeerd van een douchebak met een douchegordijn naar een ruim ingerichte ontspanningsruimte in de badkamer. Er is keus uit veel modellen zoals een glazen scheidingswand, gemetselde muur of volglazen douchecabines.

Wat is voor mij de juiste keuze ?

De keuze voor een doucheopstelling is voor iedereen anders en kan gemaakt worden op basis van gezinssamenstelling, gebruik van de douche, praktische zaken zoals schoonmaakgemak of comfort.

De term ‘inloopdouche’ is een ruim begrip en bij navraag bij klanten ligt er vaak een bewuste reden ten grondslag aan de wens voor een inloopdouche. Meestal staat een zo laag mogelijke toegang tot de doucheruimte bovenaan op de verlanglijst ivm gemak en veiligheid. Een andere vaak gehoorde wens is het schoonmaakgemak, zo min mogelijk richeltjes en randjes.

Elke badkamer is anders, dus elke badkamer biedt ook andere mogelijkheden voor een doucheoplossing. Een open inloopdouche is niet altijd de beste oplossing in een kleine badkamer, er is relatief veel ruimte nodig aangezien je altijd om een grote glaswand of muur moet lopen om de douche te bereiken. Ook zal een open douche als direct gevolg hebben dat er veel spatwater in de badkamer komt tijdens het gebruik van de douche. In deze gevallen is het veelal beter om te kijken naar een oplossing waarbij de doucheruimte word afgeschermd om een waterballet in de badkamer te voorkomen.

Een afgeschermde doucheruimte zal in veel gevallen ook betekenen dat de warmte die tijdens het douchen ontstaat langer vastgehouden zal worden in de douchecabine; wel zo comfortabel na het douchen.

Onze adviseurs denken graag met je mee wat de beste oplossing is voor jouw wensen.

Afvoergoot of douchevloer ?

TEMP_EXTRA82NR3Tecedrain-002De afvoergoot heeft een einde gemaakt aan het tijdperk van douchebakken met een hoge instap. De goten zijn verkrijgbaar in vele maten en vormen en zijn voorzien van een RVS, glazen of betegelbaar rooster.

Er zijn echter situaties waarbij een douchegoot niet de ideale oplossing is. Denk hierbij aan houten vloeren of vloeren waarbij het inbouwen van een drain technisch niet mogelijk is. Hiervoor is de zogeheten douchevloer de oplossing. Douchevloeren zijn zowel drempelvrij als met een lage instap (circa 3-5 cm) te monteren en bieden het schoonmaakgemak en montagegemak van de oude douchebakken. Douchevloeren zijn inmiddels verkrijgbaar in zeer grote maten bijvoorbeeld tot een maat van 90×180 cm !

14_300x195Douchevloer op maat

Om een maatwerkoplossing te bieden kunnen douchevloeren zelfs op maat worden geleverd. We hebben zelfs douchevloeren die tijdens de installatie van een uitsparing tbv bijvoorbeeld een leidingkoker kunnen worden voorzien.

 

Sunshower_Combi_2L_UVWellness

De doucheruimte kan uitgerust worden met de luxe van een hydromassage, sunshower of stoomcabine om de douchebeleving tot een wellnessbeleving verrijken. Een ontspannende douche na het sporten, werken in de tuin of een dag hard werken geeft je gelijk weer de extra energie die je nodig hebt !

Ga eens een gesprek aan met onze adviseurs om de hedendaagse mogelijkheden te bespreken, je zult verbaasd zijn van de mogelijkheden die wij in huis hebben !

 

Bewaren

Bewaren